Boekvoorstelling Uit de Ivoren Toren

Op 9 oktober 1817 werd de Universiteit Gent in de Troonzaal van het Gentse Stadhuis boven het doopvont gehouden. Bijna exact 200 jaar later op zondag 8 oktober viert UGent dat feit met een dag vol wetenschap, straatoptredens, geleide bezoeken, interactieve demonstraties en concerten (www.iedereenugent.be).

Maar de aftrap, die wordt gegeven in Vooruit met een feestelijke zondagmatinee. Tijdens de boekpresentatie ‘Uit de ivoren toren. 200 jaar universiteit Gent’ - geschreven door historica Gita Deneckere - zorgen enkele grote tenoren, opiniemakers en UGent-medewerkers van vroeger en nu voor een ongemeen boeiende voormiddag.

Het feestboek ‘Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent’ toont hoe groot de maatschappelijke betrokkenheid van wetenschappers altijd al was en is. Wetenschappers zijn geen onderzoekers in een ivoren toren. Ze maken vaak en graag deel uit van de maatschappij, ze leveren inspanningen om hun boodschap te vertalen naar een divers publiek. Het perfecte moment om dat in de verf te zetten.

Registreer je via de website van Vooruit en verzeker je van een plaats bij deze voorstelling!

Datum:
zondag, oktober 8, 2017