De geschiedenis van Europa vertellen

Debat - Huis van de Europese Geschiedenis - maandag 20 November 2017 - 18h00


Gedachtewisseling tussen de medewerkers van het Huis van de Europese Geschiedenis en de auteurs van het boek Europa : notre histoire (Les Arènes, September 2017)

Met

Etienne François, Thomas Serrier en Valérie Rosoux, co-auteurs van het boek Europa : Notre histoire
Włodzimierz Borodziej, Taja Vovk van Gaal en Andrea Mork, voor het Academische comité en het wetenschappelijk team van het Huis van de Europese Geschiedenis.
Moderator : Pieter Lagrou, historicus

Talen : Frans en engels

Waarom - en vooral hoe? - moet men vandaag de geschiedenis van Europa vertellen, een Europa dat overigens ten prooi is aan verschillende crisissen? In Mei 2017 opende het Huis van de Europese Geschiedenis zijn deuren. In September verschijnt het ambitieuze werk Europa : notre histoire. Deze twee projecten, hoewel verschillend in vorm, zijn nochtans op heel wat vlakken gelijkaardig. Beiden stellen voor om een transnationale geschiedenis van het continent te vertellen vanuit meerdere gezichtspunten. De herinnering is een rode draad die zowel door de verschillende verdiepingen loopt van de permanente tentoonstelling van het huis der Europese Geschiedenis als door de hoofdstukken van het boek Europa : notre histoire.

Op maandag 20 November 2017 ontmoeten de protagonisten van deze twee projecten mekaar voor een open debat over de problemen die ze zijn tegen gekomen : methoden en praktijken, valkuilen en verwezenlijkingen, twijfels en ontdekkingen … Een informele discussie over het fascinerende verhaal van het Europese verleden.

Inschrijvingen voor dit evenement, via email naar historia-learning@ep.europa.eu
Meer informatie, klik hier